راه های تبلیغ حجاب ۵

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که درباره فردی قضاوتی داشته‌اید و با گذشت زمان، بیشتر شدن و دقیق شدن اطلاعات، متوجه اشتباه خود شده باشید. نگاه از دور، با نوعی سطحی‌نگری همراه است و انسان را در معرض چنین اشتباهاتی قرار می‌دهد.

فضای مجازی این نگاه سطحی و دیوارکشی شده را بسیار گسترش داده است. کم نیستند افرادی که تصور می‌کنند، اطلاعات خوبی درباره اقشار مختلف جامعه، کشورهای دیگر و خُلقیات مردم دارند؛ اما اسیر حبابی شده‌اند که فضای مجازی برای آن‌ها ایجاد کرده است. برای تبلیغ دین و احکام آن، به‌ویژه حجاب لازم است که این حباب و فاصله زایل شود.

نزدیک شو و نگذار تنها تو را از دور ببیند

دشمنان اسلام برای ایجاد تنفر نسبت به دین و مؤمنین از اصطلاحات تمسخرآمیز استفاده می‌کنند و تلاش دارند تا قضاوت مخاطبان رسانه‌ای خود را با این واژگان شکل دهند. کلماتی مانندِ مزدور نظام، ساندیس‌خور و … که نوعی قضاوت منفی را ایجاد می‌کند. اگر نوجوان از آیینه این رسانه‌ها به روحانیان، بانوان محجبه و مردم متدین نگاه کند؛ چگونه ممکن است که به نصیحت و خیرخواهی آنان گوش بسپارد. باید ابتدا بین او و متدینین یک احساس محبت و درک متقابل ایجاد شود تا اعتماد جلب گردد. متأسفانه برخی از اهالی دین و دیانت با عموم مردم زیست اجتماعی فعال و نزدیک ندارند و فرصت را برای تصویرسازی رسانه‌های معاند فراهم می‌کنند. نوجوان باید با شما زندگی کند، از نزدیک دغدغه‌های انسانی و الهی شما را ببیند و از وضعیت سخت معیشتی بسیاری از مؤمنان باخبر شود. افراد زیادی بودند که با نزدیک شدن به یک روحانی و مبلغ دینی به‌طورکلی قضاوت‌های گذشته را کنار گذاشته‌اند و اکنون جنگ رسانه‌ای دشمن بر آن‌ها تأثیر چندانی ندارد.

اگر نزدیک نمی‌آید، تصاویر خوب برای او بفرست

نمایش زندگی شاد، مفرح و امیدبخش از زندگی بانوان متدین و باحجاب نیز پیام‌های مثبتی را به مخاطبان نوجوان منتقل می‌کند. انتخاب نوع گفتار و پرهیز از ادبیات خشن و دستوری موجب تعامل بیشتر می‌شود و اجازه نمی‌دهد تصویرسازی دشمنان، بر عمق باور مخاطبان نفوذ کند. امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام می‌فرماید: «عَوِّدْ لِسانَکَ لينَ الْكَلامِ وَ بَذْلَ السَّلامِ، يَكْثُرْ مُحِبّوكَ وَ يَقِلَّ مُبْغِضوکَ»؛[1] «زبان خود را به نرم‌گویی و سلام كردن عادت ده، تا دوستانت زياد و دشمنانت كم شوند». تأسف‌بار است که اهل باطل، گاهی با ادبیات نوازشگر و قربان صدقه رفتن، مردم را فریب دهند و ما به خاطر تندی در گفتار از توفیق هدایت دیگران محروم شویم.

پی‌نوشت:

[1]. تميمى آمدى، عبدالواحد بن محمد، غررالحکم و درر الكلم‏، مصحح: رجائى، سيد مهدى‏، چاپ دوم، دار الكتاب الإسلامی، 1410ق‏، ص696.

✾ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

مطالب مرتبط

راه های تبلیغ حجاب ۱_۴

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
نظر دهید

آدرس پست الکترونیک شما در این سایت آشکار نخواهد شد.

URL شما نمایش داده خواهد شد.
باسپاس فراوان از نظر دهی شما
وبلاگ را در چه حد ارزیابی می فرمایید؟
بدعالی

درخواست بد!

پارامتر های درخواست شما نامعتبر است.

اگر این خطایی که شما دریافت کردید به وسیله کلیک کردن روی یک لینک در کنار این سایت به وجود آمده، لطفا آن را به عنوان یک لینک بد به مدیر گزارش نمایید.

برگشت به صفحه اول

Enable debugging to get additional information about this error.